McDonald’s investeşte 100 de milioane de dolari pentru a readuce clienţii în restaurantele din SUA după epidemia de E.
coli legată de ceapa din hamburgerii gigantului de fast-food, relatează AP News.
McDonald’s investeşte 100 de milioane de dolari pentru a readuce clienţii după epidemia de E.
coli Investiţiile includ 65 de milioane de dolari care vor merge direct către francizele cele mai afectate, a declarat compania.
Centrele americane pentru controlul şi prevenirea bolilor au declarat că ceapa tăiată mărunt de pe hamburgerii Quarter Pounders a fost sursa probabilă a epidemiei de E.
coli.
Colorado a raportat cel puţin 30 de cazuri; Montana a raportat 19; Nebraska, 13; şi New Mexico, 10.
Cazurile de toxiinfecţie au fost raportate între 12 septembrie şi 21 octombrie.
Cel puţin 104 persoane s-au îmbolnăvit şi 34 au fost spitalizate, potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii.
Vezi mai multe articole din categoria externe Administraţia pentru alimente şi medicamente a declarat că „nu pare să existe o preocupare continuă privind siguranţa alimentară legată de această epidemie la restaurantele McDonald’s”.
Totuşi, epidemia a afectat vânzările companiei.
Hamburgerii Quarter Pounder au fost scoşi din meniu în mai multe state în primele zile ale epidemiei.
McDonald’s a desemnat un furnizor alternativ pentru cele 900 de restaurante care au încetat temporar să servească burgerii cu ceapă.
În cursul săptămânii trecute, McDonald’s a reluat vânzarea de hamburgeri Quarter Pounders la nivel naţional.