Laura Buciu Laura Buciu Se aşteaptă ca Donald Trump să numească „în curând” un emisar special pentru pace în Ucraina, după ce a promis să negocieze sfârşitul războiului cu Rusia.
Trump ar putea numi în perioada următoare un emisar special pentru Ucraina Se aşteaptă ca preşedintele ales Donald Trump să numească în curând un emisar de pace pentru Ucraina pentru a conduce negocierile privind încetarea războiului cu Rusia, au declarat mai multe surse pentru Fox News Digital.
„Veţi vedea un emisar special senior, cineva cu multă credibilitate, căruia i se va da sarcina de a găsi o rezoluţie, de a ajunge la o înţelegere de pace”, a declarat una dintre surse.
Vezi mai multe articole din categoria externe „Veţi vedea asta în scurt timp”.
Nu se aşteaptă ca postul să fie unul salarial.
Din 2017 până în 2019, Kurt Volker a ocupat funcţia de reprezentant special pentru negocierile ucrainene pe bază de voluntariat.
Trump a prezentat într-un ritm fulminant numele celor pe care doreşte să-i numească în cabinetul său şi să-l consilieze cu privire la principalele probleme.
El l-a ales pe reprezentantul Michael Waltz, republican din Florida, în funcţia de consilier pe probleme de securitate naţională, iar surse au declarat pentru Fox News că s-a decis asupra senatorului Marco Rubio, republican din Florida, pentru a conduce Departamentul de Stat.
Trump l-a desemnat pe Steven Witkoff să fie trimisul său special pentru Orientul Mijlociu.
Trump a insistat mult timp că ar putea negocia sfârşitul războiului cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu preşedintele rus Vladimir Putin.
Puţine detalii au fost oferite cu privire la modul în care ar face acest lucru.
Un raport publicat săptămâna trecută de Wall Street Journal a sugerat că sugestiile controversate ale vicepreşedintelui ales Vance din timpul campaniei sunt acum promovate de mai mulţi consilieri apropiaţi preşedintelui ales.
Se pare că unii consilieri îl încurajează pe Trump să facă presiuni asupra Kievului pentru a accepta condiţii care ar îngheţa linia frontului prin crearea unei zone demilitarizate de 800 de mile şi ar permite Rusiei să păstreze terenurile pe care le-a confiscat ilegal, care reprezintă aproximativ 20% din Ucraina.
De asemenea, s-a sugerat că Kievul ar trebui să fie de acord să nu urmărească aderarea la NATO timp de 20 de ani, o clauză despre care criticii acestui plan susţin că este o plecăciune în faţa preşedintelui rus Vladimir Putin.
Un raport al Washington Post de duminică a susţinut, de asemenea, că Trump a vorbit cu Putin, iar preşedintele ales i-a spus liderului rus să nu escaladeze războiul.
Echipa de tranziţie a lui Trump nu a confirmat sau infirmat convorbirea.