Columbia interzice căsătoriile între minori: sfârşitul unei practici de 137 de ani

Spread the love

Parlamentarii columbieni au aprobat un proiect de lege pentru eradicarea căsătoriilor între copii, după 17 ani de campanie din partea grupurilor de advocacy şi opt încercări eşuate de a trece legea prin Cameră şi Senat, potrivit The Guardian.

Columbia interzice căsătoriile între copii după o campanie de 17 ani După cinci ore de dezbateri aprinse şi prelungite, miercuri seară, parlamentarii au aprobat propunerea legislativă, denumită „Sunt fete, nu soţii”, care interzice căsătoria oricărei persoane sub vârsta de 18 ani.

„Nu vrem să asistăm în continuare la violenţa sistematică şi la exploatarea sexuală a copiilor.

Columbia face istorie pentru că, pentru prima dată, am reuşit să interzicem căsătoriile între copii după ce am încercat de opt ori”, a declarat Jennifer Pedraza, deputat pentru Partidul Demnităţii şi Angajamentului şi coautor al proiectului de lege.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Prin urmare, este un mesaj extraordinar în ceea ce priveşte respectarea drepturilor băieţilor şi fetelor, nu numai pentru Columbia, ci şi pentru întreaga lume.

Copilăria columbienilor este importantă, trebuie să o protejăm şi să avem grijă de ea”, a adăugat ea.

„Prin urmare, suntem foarte fericiţi că Columbia tocmai a ieşit de pe lista ruşinoasă a ţărilor care permit căsătoriile în copilărie”, a mai spus Pedraza.

Columbia este acum una dintre cele 12 ţări din America Latină şi Caraibe care au interzis complet căsătoria sub vârsta de 18 ani, după Honduras, Puerto Rico, Mexic şi Republica Dominicană.

Aceasta pune capăt unei breşe vechi de 137 de ani din codul civil al ţării, care permitea persoanelor sub 18 ani să se căsătorească cu acordul părinţilor.

În Columbia există 4,5 milioane de fete care s-au căsătorit înainte de 18 ani – aproximativ una din patru.

Dintre acestea, un milion s-au căsătorit înainte de a împlini 15 ani, potrivit Unicef.

Rata căsătoriilor în copilărie la fete este de aproximativ trei ori mai mare decât la băieţi, copiii care trăiesc în sărăcie şi în comunităţile rurale sau indigene fiind afectaţi în mod deosebit.

Lasă un răspuns