**Turul al II-lea al Alegerilor Prezidențiale din Republica Moldova**
Duminică, 3 noiembrie, Republica Moldova va desfășura turul al doilea al alegerilor prezidențiale. În acest context, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a făcut un apel la cetățenii Republicii Moldova să aleagă opțiunea pro-europeană.
**Emil Boc: O Alegere Democrațică și Europeană**
Emil Boc a declarat că aceste alegeri sunt decisive pentru viitorul democratic al Republicii Moldova. „Aceste alegeri sunt decisive pentru viitorul democratic al acestei țări. Democrația nu poate exista fără participarea fiecărui cetățean la vot și nu poate exista fără implicarea lui directă pentru a decide destinul, pentru a decide viitorul Republicii Moldova. Vă invit să alegeți opțiunea pro-europeană a Republicii Moldova. România și Republica Moldova au șansa de a avea un parcurs comun în Uniunea Europeană. România a luat această decizie și aşteptăm să şi Republica Moldova o iasă în aceeaşi directie pentru a avea un viitor comun în spațiul european al Uniunii Europene”, a spus Emil Boc într-un video pe pagina sa de Facebook.
**Cetățenii din Republica Moldova Pot Votă în Cluj-Napoca**
În Cluj-Napoca, cetățenii din Republica Moldova pot vota la Casa de Cultură a Studenților din Piața „Lucian Blaga”, în Sala Transilvania. Cele două secții de votare vor fi deschise duminică de la ora 7:00 până la ora 21:00.
**Candidații din Turul al II-lea**
Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat, și reprezentantul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), Alexandru Stoianoglo, vor accede în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, potrivit rezultatelor preliminare furnizate de Comisia Electorală Centrală (CEC). După numărarea voturilor de la peste 76% din totalul celor 2.219 secții de votare, Maia Sandu a obținut peste 36% din sufragii, în timp ce candidatul PSRM a atras voturile a peste 29% din alegători[1, 3, 4.
Aceste alegeri sunt un moment decisiv pentru viitorul Republicii Moldova, în contextul presiunilor rusești intensificate după izbucnirea războiului din Ucraina și al rezultatului strâns de la referendumul privind aderarea la UE din 20 octombrie[3.