Sondaj. Alegeri prezidențiale 2024. Peste 80% dintre români spun că este important să existe dezbateri între candidaţi.

Spread the love

  Peste 83% dintre alegătorii români consideră că este important să existe dezbateri între candidaţi înainte de alegerile prezidenţiale, potrivit unui sondaj INSCOP realizat la comanda Libertatea.

ro.

  Astfel, 83,5% dintre români cred că este foarte important sau destul de important să fie organizate dezbateri între candidaţi înainte de alegerile prezidenţiale (56,1% dintre români consideră că este foarte important ca înainte de alegerile prezidenţiale să fie organizate dezbateri între principalii candidaţi, 27,4% că este destul de important).

Doar 14,6% dintre români consideră că dezbaterile sunt destul de neimportante sau deloc importante (3,9% destul de neimportant, iar 10,7% deloc important).

1,9% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

De asemenea, 92% dintre votanţii Elenei Lasconi, 90% dintre votanţii lui Marcel Ciolacu, 87% dintre votanţii lui Mircea Geoană şi 77% dintre simpatizanţii lui George Simion cred că dezbaterile sunt importante, mai arată sondajul.

 „Dezbaterile între candidaţii la diverse funcţii de reprezentare (preşedinte, primari) au fost mai rare în ultimii ani.

Din acest motiv, dar şi pentru a cunoaşte mai bine abilităţile participanţilor la cursa electorală, marea majoritate a românilor (83,5%) cred că dezbaterile înainte de alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie sunt foarte importante sau destul de importante, iar votanţii principalilor candidaţi le aşteaptă chiar cu mai mult entuziasm”, a precizat Remus Ştefureac, directorul INSCOP Research, potrivit Agerpres.

Cercetarea sociologică a fost realizată în perioada 11-18 octombrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului simplu, stratificat fiind de 1.

106 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 2.

95%, la un grad de încredere de 95%.

Lasă un răspuns