Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Incredible India. Super-digitalizată, super-tehnologizată, super-emergentă. «Fabrica Lumii». Ce parteneriat economic s-ar putea crea între India și România!”

Spread the love

  Programul „Make in India”, cel mai mare program de atragere de investiții industriale străine derulat de o țară, împlinește 10 ani in 2024.

Anunțat în 2014, „Make in India” a avut trei obiective declarate:După lansarea proiectului India a dat stimulente pentru investiții în valoare de 200 de miliarde de dolari și a atras cereri de investiții în valoare de 18 miliarde de dolari între septembrie 2014 și februarie 2016.

 Ca urmare, India a devenit principala destinație globală în 2015 pentru investițiile străine directe (FDI), depășind Statele Unite și China, cu 60,1 miliarde de dolari FDI.

Conform politicii actuale, investițiile străine directe de 100% sunt permise în 100 de sectoare economice, cu excepția industriei spațiale (74%), a industriei de apărare (49%) și a mass-mediei din India (26%).

Suplimentar Japonia și India au anunțat o „Finanțare specială Japonia-India Make-in-India” de 12 miliarde de dolariCâteva exemple despre investițiile făcute de multinaționalele de IT și electronică urmare a programului „Make in India”:Datele de mai sus sunt copiate și traduse de pe Wikipedia.

Ceea ce se știe ca fapt divers despre incredibila India, cu cea mai mare populație a lumii este că:Poate rezumatul ăsta nedrept de scurt despre India îi va convinge pe Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, care vor sa reindustrializeze România, să se uite un pic la atragerea de investitori dintr-una dintre cele mai emergente țări din lume, o democrație cu care noi avem cam zero barat relații comerciale – dacă nu socotim muncitorii indieni care vin la muncă la noi.

Alternativ la bătălia electorala de conspirații, insulte și bășcălie dintre partidele care guvernează România mai bine dă cineva o fuga până la Mumbai și se întâlnește cu Anish Shah, CEO-ul Mahendra & Mahendra, care a înregistrat venituri de 16 miliarde de dolari in 2023 și cu Marc Llistostella, CEO-ul Tata Motors, venituri de peste 50 miliarde de dolari.

Sunt absolut convins că vor fi interesați să se uite la România pentru o investiție industrială care să le deschidă un capăt de pod către Europa.

Opinie de Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj/documente/stories//2024/10/24/671a20794331c_66c6f616a6af0_Dragos-Damian-CEO-Terapia-Cluj-Foto-Dragos-Damian-Facebook.jpg” />

Lasă un răspuns