LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 951. Şapte morţi şi trei răniţi în regiunea Herson / Putin subjugă economia Rusiei pentru a triumfa pe front

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 951.

Putin subjugă economia Rusiei pentru a triumfa pe front.

Ucraina atacă cu drone la Belgorod Cel puţin şapte persoane au murit şi alte trei au fost rănite, marţi, în urma unui atac al forţelor ruse asupra centrului oraşului Herson din sudul Ucrainei, a declarat parchetul regional, citat de The Kyiv Independent.

Rusia a atacat Hersonul în jurul orei 09:00, când în Ucraina a fost ţinut, la nivel naţional, un minut de reculegere pentru comemorarea soldaţilor ucraineni căzuţi la datorie de Ziua Apărătorilor, a declarat Poliţia Naţională.

Vezi mai multe articole din categoria externe Echipajele de tunuri remorcate Giatsint-B ale Grupului de forţe al Rusiei de Nord au distrus vehicule blindate, arme de foc şi concentrări ale forţelor armate ucrainene în regiunea de graniţă a regiunii Kursk, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia de presă Tass.

„Forţele din regiunea de frontieră a Regiunii Kursk lovesc, de asemenea, grupuri mobile blindate, puncte de desfăşurare temporară pentru luptătorii Forţelor Armate ucrainene, precum şi puncte de control al comunicaţiilor şi staţii de recunoaştere electronică inamice”, se mai arată în mesaj.

Sistemele ruseşti de apărare aeriană (apărare aeriană) au distrus opt vehicule aeriene fără pilot (UAV) ucrainene în regiunea Belgorod, în timpul nopţii, scrie agenţia de presă rusă Tass.

Ministerul rus al Apărării a declarat că „încercările Kievului de a efectua atacuri teroriste folosind UAV-uri de tip avioane împotriva ţintelor de pe teritoriul Federaţiei Ruse au fost oprite”.

„Opt vehicule aeriene ucrainene fără pilot au fost distruse de sistemele de apărare aeriană aflate în serviciu pe teritoriul regiunii Belgorod”, a informat Apărarea Rusă.

La o săptămână după călătoria preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în SUA şi prezentarea aşa-zisului său „Plan de Victorie”, Moscova reiterează că vrea să ajungă la finalul aşa-zisei sale operaţiuni militare speciale.

Şi, în conformitate cu această strategie, decide o creştere uriaşă, de aproape 30%, a cheltuielilor militare pentru 2025.

În proiectul de lege de Buget pentru anul viitor prezentat Parlamentului, se aşteaptă să crească până la 13.

500 de miliarde de ruble (aproximativ 135 de miliarde de euro, la cursul de schimb curent) cheltuielile cu apărarea.

Pentru următorii doi ani, investiţiile în forţele armate sunt de aşteptat să scadă uşor, ajungând la 12.

800 de miliarde de ruble în 2026 şi la 13.

000 de miliarde de ruble în 2027.

Recent, preşedintele rus a decis să mărească numărul forţelor armate cu aproape 14%, pentru a le aduce la un milion şi jumătate.

Iar ieri a semnat un decret pentru chemarea la arme a altor 133.

000 de soldaţi în cadrul recrutării obligatorii de toamnă, după cei 150.

000 înrolaţi în primăvară.

Lasă un răspuns