Directorul BlackRock îndeamnă firmele occidentale să îşi reevalueze legăturile cu China

Spread the love

Companiile occidentale ar trebui să îşi reevalueze legăturile cu China, având în vedere sprijinul Beijingului pentru economia rusă, afirmă directorul general al BlackRock, Larry Fink.

„Ucraina este la uşa noastră şi sunt surprins că nu există o întrebare mai mare – voi sprijiniţi inamicul, noi investim miliarde şi miliarde de dolari pentru a sprijini supravieţuirea Ucrainei şi ar trebui să existe un cost pentru asta”, a declarat Fink în cadrul conferinţei Berlin Global Dialogue, potrivit Bloomberg.

Vezi mai multe articole din categoria economic „Cel mai mare susţinător al Rusiei şi susţinătorul fundamental al economiei ruseşti este China.

Şi acest lucru trebuie să fie cel puţin discutat”, a adăugat el.

„Nu sunt aici pentru a emite judecăţi, dar nu cred că a existat o evaluare suficientă”.

BlackRock, cea mai mare companie de active din lume, a fost prima firmă străină care a demarat o afacere cu fonduri mutuale deţinute integral în China în urmă cu trei ani şi s-a confruntat cu o anchetă a Congresului american pentru unele dintre investiţiile sale în ţară, pe fondul tensiunilor politice dintre naţiuni.

„Avem afaceri în China, sunt sigur că toată lumea de aici are unele afaceri în China”, a declarat Fink la conferinţa de marţi.

„Cu toţii trebuie să reevaluăm acest lucru”.

Lasă un răspuns