Un pas important pentru comuna Florești! Pivariu: „Fiecare clădire a administrației publice va fi dotată cu panouri fotovoltaice”.

Spread the love

   Primăria comunei Florești a anunțat că luni, 30 septembrie 2024, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul care va asigura independența energetică a tuturor consumatorilor publici din comună.

  Mai exact, primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, alături de ministrul Energiei, Sebastian Burduja, prin semnarea acestui contract, a făcut unul dintre cei mai importanți pași pentru implementarea proiectului„Creșterea capacității de producere a energiei din surse regenerabile pentru asigurarea autoconsumului la Florești”.

 Astfel, odată cu implementarea tuturor proiectelor de acest tip, fiecare clădire a administrației publice va fi dotată cu panouri fotovoltaice asigurându-le consumatorilor independența energetică.

 Parcul fotovoltaica va fi de 3,2 hectare și va avea o capacitate instalată de 900 kW, care va alimenta, printre altele: Mai mult, Bogdan Pivariu susține că prin eliminarea costurilor la energia elegrică, care este în medie 200.

000 lei lunar, această sumă ar putea fi redirecționată către alte investiții necesare în Florești.

 Valoarea contractului este de 8.

716.

963 lei, iar termenul de execuție este de 15 luni.

Articol scris de Ilinca DandocziCitiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns