Tensiuni în creştere în Orientul Mijlociu. Israelul anunţă SUA că „operaţiunea terestră limitată” în Liban este iminentă

Spread the love

Israelul a anunţat Washingtonul că plănuieşte o operaţiune terestră iminentă în Liban, a declarat un oficial american, citat de Washington Post.

Tensiuni în creştere în Orientul Mijlociu.

Israelul anunţă SUA că „operaţiunea terestră limitată” în Liban este iminentă Avioanele de luptă ale Forţelor Aeriene au atacat cu precizie o infrastructură de lansatoare de rachete sol-aer care a fost amplasată lângă Aeroportul Internaţional Beirut.

Sistemul de apărare aeriană al Hezbollah este echipat cu baterii de rachete sol-aer care sunt ascunse în infrastructura civilă sub auspiciile populaţiei civile din Liban.

Aceste rachete reprezintă o ameninţare pentru spaţiul aerian internaţional pentru avioanele de pasageri şi pot deteriora orice aeronavă care zboară în spaţiul aerian libanez.

Vezi mai multe articole din categoria externe Israelul pare pregătit să organizeze o invazie terestră limitată în sudul Libanului, relatează Washington Post, citând un oficial american.

Planul israelian în sudul Libanului se va concentra pe „curăţarea infrastructurii Hezbollah din apropierea comunităţilor israeliene de frontieră”, inclusiv „distrugerea tunelurilor Hezbollah, a lansatoarelor de rachete, a depozitelor de arme şi a altor infrastructuri”, a declarat oficialul american.

Următoarea etapă a războiului de-a lungul frontierei de sud a Libanului va începe în curând, a declarat luni ministrul israelian al apărării Yoav Gallant, în contextul în care presa a relatat că forţele speciale ar fi făcut deja incursiuni scurte, scrie Reuters.

„Următoarea etapă a războiului împotriva Hezbollah va începe în curând”, a declarat Gallant la o reuniune a şefilor de consilii locale din nordul Israelului, potrivit unui comunicat al biroului său.

Israelul a anunţat Washingtonul că plănuieşte o operaţiune terestră iminentă în Liban, a declarat un oficial american, citat de Washington Post.

Preşedintele american Joe Biden a reacţionat în privinţa acestei intenţii ale Israelului, făcând apel la o încetare a focului, scrie Reuters.

 

Lasă un răspuns