Soldaţii israelieni intră în sudul Libanului într-o ofensivă terestră, prima după 2006

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Soldaţii IDF intră în sudul Libanului într-o ofensivă terestră pentru prima dată din 2006, după o serie de escaladări cu Hezbollah, susţinut de Iran, scrie The Jerusalem Post.

Soldaţii israelieni intră în sudul Libanului într-o ofensivă terestră, prima după 2006 Soldaţii IDF au intrat luni seară în sudul Libanului în cadrul unui atac terestru, în condiţiile în care conflictul cu Hezbollah continuă să se intensifice, relatează AFP.

Aceasta este prima operaţiune terestră a IDF în Liban de la al doilea război din Liban, în 2006.

Acest lucru urmează rapoartelor anterioare conform cărora Israelul a notificat SUA că intenţionează să lanseze o operaţiune terestră limitată în Liban, care ar putea începe în câteva ore, a confirmat luni un oficial american pentru CBS.

Alte surse de ştiri au raportat că o incursiune israeliană ar putea avea loc în următoarele zile.

Vezi mai multe articole din categoria externe Invazia IDF urmează un model continuu de escaladare între Hezbollah şi IDF de la începutul războiului Israel-Hamas.

Vineri, IDF a efectuat o lovitură aeriană asupra sediului central al Hezbollah, ucigându-l pe fostul secretar general Hassan Nasrallah.

Loviturile anterioare ale IDF au ucis numeroşi terorişti de rang înalt ai Hezbollah în ultimele săptămâni, inclusiv o lovitură asupra Beirutului care a ucis cel puţin 16 membri de rang înalt ai Hezbollah, inclusiv şeful Diviziei de operaţiuni a Hezbollah, Ibrahim Aliq.

Aceasta urmează, de asemenea, unei serii de incidente pe scară largă în Liban şi Siria, în care mai multe dispozitive de comunicaţii deţinute de membri ai Hezbollah, cum ar fi pagere şi radiouri, au explodat în mod misterios, omorând mai multe persoane şi rănind mii.

Hezbollah şi rapoartele străine au acuzat Israelul că se află în spatele acestor incidente.

De asemenea, grupul terorist susţinut de Iran a lansat numeroase rachete, drone şi rachete asupra statului evreu de la începutul războiului Israel-Hamas, barajele frecvente forţând zeci de mii de israelieni să fugă din casele lor din nord.

 

Lasă un răspuns