Sediul televiziunii de stat din Republica Moldova, vandalizat de un grup antrenat în Moscova

Spread the love

Vandalizarea televiziunii de stat din Chişinău a fost asociată cu un grup susţinut de Moscova, cu scopul de a destabiliza alegerile, scrie The Kyiv Independent.

Sediul televiziunii de stat din Republica Moldova, vandalizat de un grup antrenat în Moscova Televiziunea de stat din Republica Moldova a anunţat sâmbătă că intrarea în clădirea sa din Chişinău a fost vandalizată cu vopsea.

Incidentul a avut loc la o zi după ce poliţia a asociat fapte similare cu un grup antrenat la Moscova, care urmăreşte destabilizarea alegerilor prezidenţiale.

„Nu ne temem de acest act de vandalism, atâta timp cât suntem devotaţi societăţii şi cetăţenilor”, a declarat Andrei Zapşa, directorul adjunct al Teleradio-Moldova, potrivit Reuters.

El a mai spus că instituţia se aştepta la atacuri din partea „grupurilor radicale”.

Vezi mai multe articole din categoria social Poliţia a spus, la rândul său, şi inclusiv clădirea Curţii Supreme a fost vizată de vandali, care au aruncat vopsea pe faţadă în timpul nopţii.

Autorităţile moldovene au legat aceste atacuri de un grup antrenat în Rusia, care au ca scop să provoace instabilitate înaintea alegerilor prezidenţiale de luna viitoare, unde preşedinta pro-europeană Maia Sandu este favorită.

Vineri, două persoane au fost reţinute pentru acte similare de vandalism.

Cei doi tineri au recunoscut că au fost plătiţi cu 5.

000 de euro pentru a face asta şi că au fost antrenaţi în Rusia, unde unii dintre recruţi primeau 500 de euro pe lună.

Lasă un răspuns