Nepal închide şcolile în urma inundaţiilor. Numărul morţilor a ajuns 129

Spread the love

Nepal a închis şcolile timp de trei zile după inundaţii şi alunecări de teren care au provocat 129 de decese şi au dus la 62 de dispăruţi în urma ploilor abundente din ultimele zile, scrie Reuters.

Nepal închide şcolile în urma inundaţiilor.

Numărul morţilor a ajuns 129 Nepal a decis să închidă şcolile timp de trei zile după ce alunecările de teren şi inundaţiile provocate de două zile de ploi abundente au dus la moartea a 129 de persoane, iar 62 de oameni sunt încă dispăruţi.

Evenimentele meteorologice extreme au afectat grav activităţile în valea Kathmandu, unde au fost înregistrate 37 de decese, într-o zonă ce găzduieşte aproximativ 4 milioane de locuitori.

Autorităţile au anunţat că atât elevii, cât şi părinţii se confruntă cu dificultăţi din cauza pagubelor aduse clădirilor şcolare şi universitare, care necesită reparaţii.

„Am cerut autorităţilor competente să închidă şcolile în zonele afectate timp de trei zile”, a declarat Lakshmi Bhattarai, purtătoarea de cuvânt a ministerului educaţiei.

Vezi mai multe articole din categoria externe În unele părţi ale capitalei, s-au înregistrat precipitaţii de până la 322,2 mm, iar nivelul principalului râu Bagmati a crescut cu 2,2 metri peste limita de pericol.

Deşi vremea a început să se îmbunătăţească, cu ploi mai uşoare anunţate pentru duminică, impactul inundaţiilor a fost agravat de dezvoltarea urbană neplanificată şi infrastructura insuficientă.

Oficialii de mediu au subliniat necesitatea urgentării investiţiilor în infrastructură pentru a face faţă acestor fenomene extreme.

Lasă un răspuns