LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 949: Ruşii omoară civili nevinovaţi / Zaporojie, bombardat / Zelenski: Trump m-a asigurat că va sprijini Ucraina

Spread the love

Cel mai recent atac rusesc a făcut 10 victime printre civilii nevinovaţi.

Război din Ucraina, ziua 949: Trump m-a asigurat că va sprijini Ucraina Forţele ruse au aruncat 13 bombe asupra oraşului ucrainean Zaporojie, provocând cel puţin 11 morţi.

Postul Nexta scrie acest lucru, precizând că au fost lovite clădiri rezidenţiale şi infrastructura.

Pe Telegram, Ivan Fedorov, şeful administraţiei militare a regiunii, a vorbit despre atac, afirmând că au fost victime, dar fără a da cifre.

„Au izbucnit mai multe incendii.

Un bloc de apartamente a fost parţial distrus”, a scris Fedorov, citat de Ukrinform.

Vezi mai multe articole din categoria social Apărarea antiaeriană rusă a distrus 125 de UAV-uri ucrainene în şapte regiuni ruseşti, precum şi peste Marea Azov.

Acest lucru a fost raportat de Ministerul rus al Apărării, citat de Tass.

„În cursul nopţii trecute, 125 de UAV de tip aerian ucrainean au fost distruse şi interceptate de mijloacele de apărare aeriană aflate în serviciu în timpul încercării regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu vehicule aeriene fără pilot împotriva instalaţiilor de pe teritoriul Federaţiei Ruse, interceptate şi distruse 67 UAV-uri pe teritoriul Regiunii Volgograd, 17 – pe teritoriul Regiunii Belgorod, 17 – pe teritoriul Regiunii Voronezh, 18 – pe teritoriul Regiunii Rostov, câte unul pe teritoriile Regiunilor Bryansk şi Kursk iar pe teritoriul Krasnodar, 3 UAV-uri peste apele Mării Azov”, a spus ministerul.

Cel puţin 10 persoane au fost ucise în două atacuri consecutive ale Rusiei asupra unui spital din Sumî.

Primele bombardamente au ucis o persoană şi au deteriorat mai multe etaje ale clădirii, dar forţele ruse au lovit din nou în timp ce evacuau pacienţii din spital, au spus autorităţile.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la o zi după întâlnirea sa cu Donald Trump la New York, a condamnat atacul de la Sumî.

„Toţi cei din lume care vorbesc despre acest război trebuie să fie atenţi la ce vizează Rusia”, a scris Zelenski pe X.

„Ei duc război împotriva spitalelor, a ţintelor civile şi a vieţii oamenilor.

Numai forţa poate forţa Rusia la pace.

Pacea prin putere este singura cale dreaptă”.

Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu acordat Fox News că a primit „informaţii foarte directe” de la Donald Trump că fostul preşedinte american va sprijini Ucraina, dacă va fi reales la Casa Albă.

„Nu ştiu ce se va întâmpla după alegeri şi cine va fi preşedinte.

.

.

Dar am primit informaţii foarte directe de la Donald Trump că va fi de partea noastră, că va sprijini Ucraina în războiul împotriva Moscovei”, spuse el.

Lasă un răspuns