Crima lui Ceaușescu de la Vadu Roșca. Descoperă mărturia unui înalt demnitar comunist despre asasinarea țăranilor care se opuneau colectivizării.

Spread the love

  Istoria țării noastre este plină de povești fascinante și oameni deosebiți, dar și evenimente cutremurătoare.

Așa cum și-a obișnuit cititorii, revista „Evenimentul Istoric” prezintă în noul număr, detalii inedite despre personalități și evenimente care au marcat istoria României, scrie evz.

roÎn anul 1957, satul Vadu Roșca, din Vrancea, a devenit scena unui episod tragic din istoria României, puțin cunoscut și ascuns în perioada comunistă.

Nicolae Ceaușescu, aflat în funcția de secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Român, a jucat un rol direct în reprimarea brutală a țăranilor care se opuneau colectivizării forțate.

Gheorghe Apostol, o figură importantă a partidului, a confirmat aceste atrocități, susținând că însuși Nicolae Ceaușescu a dat ordinul de deschidere a focului asupra țăranilor.

Această mărturie istorică, oferită de Apostol, scoate la lumină detalii șocante despre colectivizarea forțată și represaliile împotriva celor care au refuzat să se alinieze politicii comuniste.

În 22 decembrie 1989, în cadrul unei transmisii a televiziunii naționale, în prima sa apariție, Ion Iliescu povestea că atunci când a sunat la cabinetul 1 i-a răspuns un cetățean pe nume Luca, care nu l-a recunoscut și nu i-a dat explicații asupra situației din Comitetul Central.

Identitatea acestui personaj a reprezentat una dintre enigmele din Decembrie 1989.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns