Uraganul Helene lasă în urmă zeci de morţi şi pagube de miliarde în sud-estul SUA

Spread the love

Andreea Tobias Cel puţin 43 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma trecerii uraganului Helene prin sud-estul Statelor Unite, potrivit BBC.

Furtuna, considerată cea mai puternică înregistrată vreodată în zona Big Bend din Florida, a provocat inundaţii masive şi pene de curent care au afectat milioane de oameni.

Uraganul Helene lasă în urmă zeci de morţi şi pagube de miliarde în sud-estul SUA Helene a atins ţărmul joi seara ca uragan de categoria a patra, menţinându-şi statutul de uragan pentru şase ore după impact, conform Agenţiei Federale pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (FEMA).

Centrul Naţional pentru Uragane a raportat valuri de furtună de peste 4,5 metri în unele zone de coastă ale Floridei.

Furtuna şi-a continuat traiectoria distructivă prin Georgia şi Carolina, lăsând în urmă un bilanţ tragic: 8 morţi în Florida, 15 în Georgia, 17 în Carolina de Sud, 2 în Carolina de Nord şi unul în Virginia.

Vezi mai multe articole din categoria externe Autorităţile au avut sute de operaţiuni de salvare, folosind elicoptere, bărci şi vehicule mari pentru a ajuta persoanele blocate în zonele inundate.

Guvernatorii statelor afectate au mobilizat Garda Naţională şi au declarat stare de urgenţă.

În Georgia, peste 150 de drumuri au fost închise şi 1.

300 de semafoare au fost scoase din funcţiune.

Asiguratorii estimează că pagubele provocate de Helene ar putea ajunge la miliarde de dolari.

Deşi furtuna s-a diminuat în intensitate, meteorologii avertizează că pericolul nu a trecut, existând în continuare riscul unor vânturi puternice, inundaţii şi posibile tornade.

Lasă un răspuns