Un înalt diplomat rus avertizează Occidentul să nu lupte împotriva „puterii nucleare” într-un discurs la ONU

Spread the love

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, acuză Occidentul că foloseşte Ucraina „pentru a învinge” Rusia, la câteva zile după ce Putin a schimbat poziţia nucleară a Moscovei.

Un înalt diplomat rus avertizează Occidentul să nu lupte împotriva „puterii nucleare” într-un discurs la ONU Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a acuzat Occidentul că foloseşte Ucraina ca pe un instrument pentru a încerca „să învingă” Moscova din punct de vedere strategic şi „pregăteşte Europa pentru a se arunca şi ea în această escapadă sinucigaşă”, scrie Associated Press.

„Nu voi vorbi aici despre lipsa de sens şi pericolul ideii înseşi de a încerca să lupţi pentru victorie cu o putere nucleară, ceea ce este Rusia”, a spus Lavrov în cadrul discursului său la ONU.

Vezi mai multe articole din categoria externe Avertizarea lansată de ministrul rus de Externe vine la câteva zile după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că doctrina nucleară a Rusiei a fost revizuită.

Aceasta prevede o extindere a condiţiilor în care armele nucleare ar putea fi folosite de Moscova.

Printre altele, doctrina nucleară revizuită prevede că dacă Rusia va fi atacată de orice ţară sprijinită de o naţiune înarmată nuclear, Moscova o să considere că este vorba despre un atac comun.

 

Lasă un răspuns