Prima reacţie a SUA după ameninţările nucleare lansate de Putin: „Este total iresponsabil”

Spread the love

Secretarul de stat american Antony Blinken a reacţionat la ameninţările lansate de preşedintele rus Vladimir Putin privind modificarea doctrinei nucleare.

Prima reacţie a SUA după ameninţările nucleare lansate de Putin: „Este total iresponsabil” Antony Blinken a calificat drept iresponsabil şi inoportun avertismentul lui Putin la adresa Occidentului cu privire la utilizarea armelor nucleare, scrie Reuters.

„Este total iresponsabil, a declarat Blinken în cadrul unui interviu acordat MSNBC.

„Cred că mulţi din lume, inclusiv China, au vorbit clar despre asta atunci când (Putin) a agitat sabia nucleară în trecut”, a afirmat secretarul de stat american.

Vezi mai multe articole din categoria externe Reacţia SUA are loc la o zi după ce preşedintele rus Vladimir Putin a lansat o nouă serie de ameninţări nucleare la adresa Occidentului, în care a anunţat că documentul revizuit prevede o extindere a condiţiilor în care Rusia poate folosi arme nucleare.

Potrivit liderului de la Kremlin, noua versiune prevede că o putere nucleară care sprijină un atac lansat de o altă ţară asupra Rusiei va fi considerată un participant la agresiune.

Lasă un răspuns