LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 946. SUA anunţă un pachet de ajutor militar de aproape 8 miliarde de dolari pentru Ucraina / Unii lideri occidentali sunt sceptici în privinţa planului de victorie al Ucrainei / Trump îi reproşează lui Zelenski că refuză să „facă o înţelegere” cu Moscova

Spread the love

Sursa foto: KMVA Parlamentul german a convenit să aloce o sumă suplimentară de 400 de milioane de euro pentru sprijinul militar acordat Ucrainei, informează Ukrainska Pravda.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Acest lucru va permite achiziţionarea de echipamente suplimentare de apărare aeriană, tancuri, drone, muniţie şi piese de schimb, care vor consolida efectiv forţele armate ucrainene în apărarea ţării lor”, a declarat Steffen Hebestreit, purtătorul de cuvânt al parlamentului german.

Regatul Unit va livra un alt lot de sisteme de artilerie autopropulsate AS90 forţelor de apărare ucrainene.

Un total de 10 dintre acestea au fost deja livrate Ucrainei, iar alte şase vor fi livrate în următoarele săptămâni, scrie Ukrainska Pravda.

„Artileria a jucat un rol vital în asigurarea acoperirii trupelor ucrainene şi în distrugerea ţintelor-cheie ruseşti”, se arată în declaraţie.

Lasă un răspuns