Afirmaţia şocantă făcută de un consilier al lui Viktor Orban. Ce ar fi făcut Ungaria dacă ar fi fost în locul Ucrainei în război

Spread the love

Dacă ar fi fost în locul Ucrainei, Budapesta nu s-ar fi luptat cu ruşii, a declarat principalul consilier al premierului Viktor Orbán, Balázs Orbán.

Afirmaţia şocantă făcută de un consilier al lui Viktor Orban.

Ce ar fi făcut Ungaria dacă ar fi fost în locul Ucrainei în război Principalul consilier al premierului ungar Viktor Orban a afirmat, în cadrul unui podcast, că Ungaria ar fi cedat în faţa Rusiei în cazul în care ar fi atacată, scrie POLITICO.

Vezi mai multe articole din categoria externe Balazs Orban a continuat să adauge că, dacă aceeaşi situaţie s-ar fi întâmplat cu Ungaria, aceasta nu ar fi pornit lupta împotriva agresorilor – o lecţie învăţată în urma propriei respingeri nereuşite a Ungariei împotriva ruşilor în 1956.

„Probabil că nu am fi făcut ceea ce a făcut preşedintele Zelenski acum doi ani şi jumătate, pentru că este iresponsabil”, a declarat consilierul lui Viktor Orban.

După declaraţia controversată a consilierului Balazs Orban, liderul Coaliţiei Democratice de centru-stânga, fostul prim-ministru Ferenc Gyurcsány, a scris într-o postare pe Facebook că „Guvernul Orbán ar preda Ungaria ruşilor fără luptă”.

Ulterior, Balázs Orbán şi-a apărat declaraţia făcută în cadrul podcastului, spunând că „poziţia Ungariei este clară: nu vedem niciun sens în războiul ruso-ucrainean”, în care sute de mii de oameni au murit „degeaba”.

Lasă un răspuns