A rămas pieton. Polițistul care erau sa lovească două femei pe trecere, lăsat fără permis.

Spread the love

  O mașină de Poliție, fără semnalele luminoase și sonore activate, a trecut foarte aproape de două femei care traversau pe trecerea de pietoni.

 Evenimentul a avut loc, miercuri, 25 septembrie, în jurul orei 13:00, pe DN1, în Tureni.

Șoferul mașinii de Poliție a fost identificat, iar acesta a rămas fără permis pentru 60 de zile.

„În urma măsurilor dispuse de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj cu privire la imaginile video în care o autospecială de poliție este surprinsă trecând pe lângă doi pietoni care se angajaseră în traversarea părții carosabile printr-un loc semnalizat corespunzător, polițiștii Serviciului Rutier au aplicat măsurile legale.

În acest context, a fost identificat conducătorul autospecialei de poliție, respectiv un bărbat de 27 de ani, pe numele căruia a fost întocmit un proces-verbal de constatare a contravenției în temeiul O.

U.

G.

195/2002 privind circulația pe drumurile publice, precum și aplicarea măsurii complementare de suspendare a dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile.

Din verificările efectuate, s-a constatat că, la data de 25 septembrie a.

c.

, în jurul orei 13:00, acesta ar fi condus autospeciala de poliție pe DN1 E60, iar la o trecere pentru pietoni din localitatea Tureni, nu ar fi acordat prioritate de trecere pentru două persoane angajate în traversarea părții carosabile printr-un loc semnalizat corespunzător.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile Codului Rutier, conducătorii auto au obligația legală de a reduce viteza în apropierea trecerilor pentru pietoni la cel mult 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localităților.

Totodată, recomandăm pietonilor să se asigure temeinic înainte de a traversa, verificând dacă o pot face fără a se pune în pericol.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj se delimitează ferm de orice comportamente care aduc atingere Statutului polițistului, precum și de abaterile contrare deontologiei profesionale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns