65 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, confirmate în România. Cinci cazuri sunt la Cluj!

Spread the love

  Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat că, de la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile (3 iunie 2024), până la data de 26 septembrie, au fost înregistrate 73 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, dintre care 65 cazuri confirmate și 8 cazuri probabile de infecție cu virusul West Nile.

Din aceste cazuri 9 au decedat.

 Potrivit INSP, distribuţia pe judeţe a cazurilor (în funcţie de unitatea teritorială de expunere) este: Municipiul București (9), jud.

Argeș (1), jud.

Bacău (4), jud.

Bihor (1), jud.

Bistrița Năsăud (2), jud.

Botoșani* (2), jud.

Brăila (6), jud.

Buzău (1), jud.

Cluj (5), jud.

Constanța (3), jud.

Dâmbovița (2), jud.

Giurgiu (2), jud.

Ilfov (2), jud.

Ialomița (1), jud.

Iași (6), jud.

Mureș (5), jud.

Olt (1), jud.

Prahova (1), jud.

Sibiu (1), jud.

Sălaj (1), jud.

Satu Mare (2), jud.

Suceava (7), jud.

Tulcea (1), jud.

Teleorman (2), jud.

Vaslui (1), jud.

Vrancea (4).

3 cazuri de infecție cu virus West Nile au avut expunerea în Italia și au fost raportate de DSP Dâmbovița, de DSP Vrancea și respectiv de DSP Cluj.

 Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire – 23 – s-au înregistrat la grupa de vârstă 70 – 79 de ani şi 19 la persoanele cu vârsta cuprinsă între 60 şi 69 de ani, a indicat INSP.

INSP face o serie de recomandări pentru populaţie, respectiv să evite expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă prin plase de protecţie la ferestre, să asigure desecarea bălţilor din jurul gospodăriei, precum şi să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns