Zelenski critică încercările Chinei şi Braziliei de mediere a războiului din Ucraina

Spread the love

Zelenski a pus sub semnul întrebării intenţiile Chinei şi Braziliei de a media încheierea conflictului din Ucraina, criticând soluţiile „incomplete”.

Zelenski critică încercările Chinei şi Braziliei de mediere a războiului din Ucraina Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat miercuri iniţiativele Chinei şi Braziliei de a pune capăt războiului din Ucraina, punând sub semnul întrebării adevăratele lor intenţii, scrie Reuters.

În cadrul unui discurs susţinut la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Zelenski a declarat că aceste propuneri ignoră interesele şi suferinţele poporului ucrainean şi, dimpotrivă, i-ar oferi preşedintelui rus Vladimir Putin spaţiu politic pentru a continua războiul.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Când unii propun alternative, planuri de soluţionare pe jumătate sau aşa-numite seturi de principii, nu doar că ignoră realitatea, dar îi oferă lui Putin spaţiu pentru a continua războiul”, a spus Zelenski în faţa celor 193 de membri ai Adunării Generale.

Criticile preşedintelui ucrainean vin pe fondul eforturilor Chinei şi Braziliei de a media încheierea conflictului, însă Zelenski este de părere că orice încercare de a spori puterea politică pe seama Ucrainei este inacceptabilă.

Lasă un răspuns