Primul meci al echipei U-BT Cluj, un „rollercoaster” emoțional. „Studenții” au pierdut partida contra Cedevita Olimpija.

Spread the love

  După o lună și jumătate de pregătire, baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au avut parte de prima partidă oficială.

În presezon, gruparea clujeană a disputat jocuri de verificare atât în țară, cât și în străinătate.

  Mai exact, Richard și compania au jucat în 7 meciuri amicale, reușind să câștige 5 dintre acestea.

Cu alte cuvinte, ardelenii au învins pe CSM Corona Brașov, CSM Constanța, Igokea Aleksandrovac, CSM CSU Oradea și BC Dubai.

În schimb, au pierdut cu Dinamo Sassari și Beșiktaș Istanbul.

La aproape doi ani distanță de la ultima întâlnire, Cedevita Olimpija Ljubljana a revenit la Cluj-Napoca în BKT EuroCup.

În sezonul 2022-2023, cele două formații s-au înfruntat tur-retur, astfel că favoriții noștri au câștigat acasă cu 94-76, iar în deplasare cu 88-80.

Loturile ambelor echipe au suferit modificări, întrucât doar Patrick Richard și Karel Guzman evoluau la U-Banca Transilvania și la acea vreme.

De partea cealaltă, în efectivul Cedevitei se regăseau Rok Radović și Lovro Gnjidić.

În plus, Cedevita și-a schimbat antrenorul, numindu-l ca principal pe muntenegreanul Zvezdan Mitrović, fostul tehnican al celor de la Galatasaray Istanbul.

Primul sfert a început în forță pentru U-BT Cluj-Napoca care le-a dat bătăi de cap slovenilor.

 Cei de la Cevedita Olimpija s-au ținut strâns de U-BT, dar clujenii nu s-au lăsat mai prejos, primul sfert terminându-se 24-17.

În sfertul al doilea slovenii au ajuns la scorul de 29 la 29 cu cei de la U-BT Cluj și au preluat conducerea, scorul fiind 29 la 33.

Sfertul secund s-a încheiat 38 la 46.

Adam Mokoka a reușit să le aducă clujenilor o bucurie, aducând scorul în repriza a treia la 45 la 51.

Hankins a scăzut diferența de echipa din Slovenia cu un coș superb de 2 puncte.

U-BT Cluj a revenit agresiv, iar Simons a reușit să întoarcă tabela (57-56).

Sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 66-71 pentru campioana Sloveniei.

Ultimul sfert a fost cu scor strâns.

Ardelenii au pierdut meciul cu scorul de 86 la 93, ultimele 2 minute din meci fiind și cele care i-au ținut pe suporteri cu sufletul la gură.

Cei mai buni de la clujeni au fost Zavier Simpson, cu 16 puncte, 7 recuperări, 9 pase decisive, Kevin Hervey, 14 p, 7 rec, Zach Hankins, 15 p, 5 rec, 4 pd, Adam Mokoka, 16 p, 6 rec.

De la Olimpija s-au remarcat Devin Robinson, cu 20 p, 4 rec, 3 pd, Brynton Lemar, 18 p, 3 rec, 3 pd, Devante Jones, 15 p, 7 pd, DJ Stewart, 13 p, 4 rec, Aleksaej Nikolic, 14 p.

Următorul meci care îi așteaptă pe cei de la U-BT Cluj vor juca primul meci din sezonul regulat, duminică, 29 septembrie, de la ora 19:00, contra echipei CSM CSU Oradea.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns