Percheziții în Maramureș ale Parchetului European din Cluj, într-un dosar de fraudă în achiziții și falsificare de documente pentru renovarea unei clădiri a administrației publice

Spread the love

  Mai mulți funcționari publici sunt suspectați de abuz în serviciu pentru aprobarea plății lucrărilor nefinalizate pe baza unor documente falsificate.

Miercuri, Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca efectuează percheziții la sediul județului Maramureș și la 14 reședințe private ale unor funcționari ai acestuia.

Perchezițiile au loc în contextul unei anchete în curs privind posibile fraude în domeniul achizițiilor publice, fals în înscrisuri și abuz în serviciu legate de lucrări de renovare a unei clădiri a administrației publiceMai mulți funcționari publici sunt suspectați de abuz în serviciu privind aprobarea plății lucrărilor nefinalizate pe baza unor documente falsificate.

„Suspecţii ar fi aprobat fraudulos plata lucrărilor nefinalizate în proiect, evaluat la peste 1 milion de euro, finanţat de Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă a UE (RRF) pentru România”, potrivit informațiilor publicate de Parchetul European din Cluj-Napoca.

 Alte detalii nu pot fi dezvăluite în acest stadiu al investigației.

EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene.

Acesta este responsabil pentru investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns