Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Ziua Mondială a Farmacistului, 25 septembrie – o zi de recunoștință pentru rolul vital al acestei nobile profesii”

Spread the love

  Farmaciștii nu sunt doar cei care eliberează medicamente, ci sunt parte integrantă din sistemele de sănătate, fiind adesea primul punct de contact pentru consiliere medicală.

Inițiată în 2000 de Federația Internațională a Farmaciștilor (FIP), această zi ne reamintește de rolul complex și important al farmacistului, de la asigurarea utilizării responsabile a medicamentelor, până la educarea pacienților și promovarea sănătății publice.

Farmaciștii contribuie la prevenirea bolilor prin expertiza și empatia pe care o aduc în comunitate.

„Farmaciștii: Îndeplinirea nevoilor globale de sănătate” – este tema Zilei Mondiale a Farmacistului din acest an, care evidențiază integrarea comunității farmaciștilor din întreaga lume în acoperirea nevoilor actuale globale de sănătate, reflectând, totodată, responsabilitatea, angajamentul și implicarea constantă a farmaciștilor pentru îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor în fiecare colț al lumii.

Compania farmaceutică Terapia Cluj-Napoca salută toți Farmaciștii din România cu ocazia Zilei Mondiale a Farmacistului.

„Farmaciștii, la fel ca și medicii, își dedică viața și cariera îngrijirii sănătății oamenilor, un lucru de o valoare inestimabilă.

Farmaciștii din România sunt partenerii, colegii și prietenii noștri, și să nu uităm numeroasele cazuri în care ne-au fost și mentori de neprețuit.

Așa cum spunea un farmacist pe care îl apreciez foarte mult și de la care am învățat multe despre industria farmaceutică, 25 septembrie este o zi în care merită să le spunem farmaciștilor un simplu „Mulțumesc” – un gest mic, dar semnificativ pentru a recunoaște contribuția lor imensă – fie că vorbim despre parteneri, colegi, prieteni sau profesori”.

Opinie de Dragoș Damian, CEO Terapia ClujCitiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns