LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 944. Zelenski: Suntem mai aproape de sfârşitul războiului decât credem / Scholz se opune atacurilor cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 944.

Zelenski: Suntem mai aproape de sfârşitul războiului decât credem / Scholz se opune atacurilor cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei Cancelarul german Olaf Scholz a afirmat că nu susţine relaxarea restricţiilor privind utilizarea de către Ucraina a armelor germane pentru a lovi teritoriul rus.

„Acest lucru [loviturile cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei – n.

r.

] nu este în conformitate cu poziţia mea personală.

.

.

Noi nu vom face acest lucru.

Şi avem motive întemeiate pentru asta”, a adăugat el.

Vezi mai multe articole din categoria externe Olaf Scholz a declarat de mai multe ori că nu va trimite de rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei, motivând că o astfel de mişcare ar echivala cu o implicare directă a Germaniei în conflict.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în cadrul unui interviu pentru ABC News că războiul Rusiei împotriva Ucrainei este „mai aproape de sfârşit” decât cred mulţi oameni şi a făcut apel la aliaţi să întărească forţele ucrainene.

„Cred că suntem mai aproape de pace decât credem.

Suntem mai aproape de sfârşitul războiului”.

Rusia şi „complicii” săi încearcă în mod activ să împiedice unitatea globală, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski la Summitul Naţiunilor Unite privind viitorul din 23 septembrie, scrie Kyiv Independent.

„Cu toţii puteţi vedea cine nu numai că se opune întotdeauna (Cartei ONU), dar şi lucrează activ pentru a submina unitatea globală”, a declarat Zelenski în discursul său din timpul sesiunii plenare a summitului.

 

Lasă un răspuns