Fost procuror general, „uimit” de decizia de a publica scrisoarea atacatorului lui Trump

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Fostul procuror general, Bill Barr, s-a declarat „uimit” de decizia Departamentului de Justiţie de a publica scrisoarea potenţialului asasin al lui Donald Trump şi spune că „nu a servit niciunui alt scop decât de a risca noi violenţe”, potrivit Fox News.

Fost procuror general, „uimit” de decizia de a publica scrisoarea atacatorului lui Trump Fostul procuror general William Barr se declară „uimit” de faptul că Departamentul de Justiţie a publicat luni o scrisoare înfricoşătoare redactată de presupusul asasin Ryan Wesley Routh, calificând decizia drept „pripită” şi fără alt scop decât „riscul de a incita la noi violenţe”.

Routh este suspectul celei de-a doua tentative de asasinat eşuate asupra fostului preşedinte Donald Trump.

Departamentul de Justiţie a obţinut scrisoarea de la un martor care spune că a primit-o în interiorul unei cutii care i-a fost livrată de Routh cu câteva luni înainte de tentativa de asasinat.

Vezi mai multe articole din categoria externe Cutia conţinea mai multe scrisori scrise de mână, precum şi muniţie, printre altele.

Una dintre scrisori, adresată „Dragă lume”, recunoştea o tentativă de asasinat asupra lui Trump.

De asemenea, oferea bani oricărei persoane dispuse să termine treaba.

„Am fost uimit că Departamentul de Justiţie a făcut public în această dimineaţă (luni – n.

r.

) conţinutul scrisorii pe care, Ryan Routh a lăsat-o unei cunoştinţe înainte de tentativa de asasinare a fostului preşedinte Trump”, a declarat Barr într-o declaraţie pentru Fox News Digital.

„Scrisoarea face apel la oameni să „termine treaba” de a-l ucide pe preşedintele Trump, încearcă să trezească oamenii în termeni incendiari pentru a face acest lucru şi oferă 150.

000 de dolari oricui reuşeşte.

Nu a existat nicio justificare aparentă pentru publicarea acestor informaţii în acest stadiu”, a continuat el.

Barr, care a servit atât în timpul administraţiei Trump, cât şi în timpul administraţiei George H.

W.

Bush, spune că „Departamentul de Justiţie avea dovezi mai mult decât suficiente pentru a-l reţine pe Routh în aşteptarea procesului, fără a face publice aceste detalii”.

„Chiar dacă Deprtamentul de Justiţie a considerat că este important să furnizeze scrisoarea instanţei, ar fi putut să redacteze materialul inflamator sau să aranjeze ca scrisoarea să fie prezentată sub sigiliu.

A fost o imprudenţă să difuzeze această scrisoare în mijlocul unor alegeri în timpul cărora au avut loc două atentate la viaţa preşedintelui Trump”, a declarat Barr.

Suspectul presupusei tentative de asasinat asupra lui Donald Trump a scris un bilet prin care îşi anunţa intenţia de a-l omorî pe fostul preşedinte.

Anunţul a fost făcut de procurori.

De asemenea, suspectul avea o listă cu locurile în care urma să se afle Trump.

Lasă un răspuns