Expoziție de construcții Lego, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Spread the love

  Milioane de piese de Lego compun construcţiile care vor fi expuse la Muzeul Etnografic al Transilvaniei în perioada 2 – 6 octombrie.

 Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu Asociația Brickenburg organizează, în perioada 2 – 6 octombrie, Expozitie Brickenburg, Ethnologia Galactica, un eveniment cu tradiţie, dedicat nu doar fanilor sistemului LEGO(R), ci si tuturor celor curioși să exploreze universul creativ al celebrelor cărămizi.

 O atenție specială este acordată anul acesta trenurilor și sistemelor de cale ferată LEGO(R).

Diorama construită de dl.

Emilian Gavrilă reproduce cu acuratețe material rulant, peisaje industriale și scene din viața personalului căilor ferate.

 Lucrările și colecțiile prezente în expoziție acoperă stiluri de construcție și teme din epoca jurasică, perioadele eroice cavalerești şi  contemporaneitatea, ajungând până la era spațială și explorând diverse lumi fantastice.

 La muzeul clujean, situat în Cluj-Napoca, pe str.

Memorandumului nr.

21, vor fi expuse construcții de dimensiuni impresionante sau modeste, însă de o complexitate admirabilă, realizate din arhicunoscutele piese LEGO(R) sau lucrări din domeniul Toy Photo, realizate de membri ai LUG-urilor Brickenburg – Romania, LUG Kolege – Serbia, Kockajatek – Ungaria și Fotografia Construttiva – Italia, precum și de invitații speciali de anul acesta, SEV Brick – România, Jonathan Baxter – SUA, Mike Tendino – Confederația Helvetica și Boleslaw Lesmian – Polonia,  vor propune publicului călătorii imaginare care se adreseaza tuturor vârstelor.

 Expoziția Ethnologia Galactica – Săptămâna fanilor LEGO(R), organizată de Asociația Brickenburg în cooperare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, este inclusă în calendarul oficial al evenimentelor organizate de LEGO(R) Users Groups, recunoscute la nivel de ambasador și constituie una din cele mai importante manifestări ale genului din Europa.

Atelierul de construcție cu piese LEGO(R) va fi la dispoziția publicului pe tot parcursul expoziției, iar copiii vizitatori vor putea să participe la un concurs de viteză de construcție, duminică, 6 octombrie.

Preţul unui bilet de intrare la expoziţia LEGO(R) este 10 lei.

Vizitatorii sunt aşteptaţi în perioada 2-5 octombrie, între orele 11.

00.

– 19.

00 şi în 6 octombrie între orele 11.

00 – 17.

00Reamintim cu respect publicului vizitator că exponatele nu trebuie atinse, piesele LEGO(R) System puse la dispoziție pentru joacă se adresează celor cu vârsta mai mare de 5 ani, piesele și construcțiile nu pot fi duse acasă, iar supravegherea copiilor este în sarcina părinților sau a altor persoane majore care îi însoțesc.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns