Rusia a anunţat care este condiţia ca să nu testeze arme nucleare

Spread the love

Rusia a anunţat că nu va testa o armă nucleară atâta timp cât SUA se abţin de la astfel de teste.

Rusia a anunţat care este condiţia ca să nu testeze arme nucleare Moscova a anunţat că nu va testa o armă nucleară atâta vreme cât Statele Unite se abţin de la asemenea teste, a declarat luni omul de legătură al preşedintelui Vladimir Putin pentru controlul armelor, scrie Reuters.

Anunţul vine după o speculaţii potrivit cărora Kremlinul ar putea abandona moratoriul postsovietic asupra testelor nucleare.

Vezi mai multe articole din categoria externe Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a afirmat pentru agenţiile de presă rusă de stat că „nimic nu s-a schimbat” cu privire la faptul că un test nuclear ar putea fi răspunsul Moscovei la atacurile cu rachete în interiorul teritoriului rus.

„Aşa cum a fost definit şi formulat de preşedintele Federaţiei Ruse [Vladimir Putin], putem efectua astfel de teste, dar nu le vom efectua dacă Statele Unite se abţin de la astfel de măsuri”, a afirmat Riabkov.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat de mai multe ori Occidentul cu un război nuclear dacă va continua să sprijine Ucraina şi că Moscova este pregătită în cazul unui astfel de scenariu.

Cu toate acestea, a declarat că nu are nevoie să utilizeze astfel de arme pentru a câştiga războiul din Ucraina.

Rusia de după perioada sovietică nu a efectuat niciun test nuclear, Uniunea Sovietică realizând o astfel de acţiune ultima dată în 1990, iar Statele Unite în 1992.

Nicio ţară, cu excepţia Coreei de Nord, nu a efectuat un test care să implice o explozie nucleară în acest secol.

Lasă un răspuns