Raport: Amazon, Tesla şi Meta sunt printre primele companii din lume care subminează democraţia

Spread the love

Unele dintre cele mai mari companii din lume au fost acuzate că subminează democraţia în întreaga lume, arată un raport publicat luni de Confederaţia Internaţională a Sindicatelor.

Raport: Amazon, Tesla şi Meta sunt printre primele companii din lume care subminează democraţia Amazon, Tesla şi Meta sunt printre companiile cele mai mari din lume care sunt acuzate că subminează democraţia, scrie The Guardian.

Aceste companii sunt acuzate că subminează democraţia prin susţinerea financiară a mişcărilor politice de extremă dreapta, prin finanţarea şi exacerbarea crizei climatice şi prin încălcarea drepturilor sindicale şi a drepturilor omului.

Vezi mai multe articole din categoria externe Raportul arată că Amazon, printre altele, „a devenit faimos pentru distrugerea sindicatelor şi salariile mici pe mai multe continente, monopolul în comerţul electronic”, dar şi pentru „evaziunea fiscală a întreprinderilor şi lobby-ul la nivel naţional şi internaţional”.

Totodată, Amazon a finanţat, de asemenea, eforturile grupurilor politice de extremă dreapta de a submina drepturile femeilor şi legislaţia antitrust.

Şi compania Tesla, a miliardarului Elon Musk, apare în raport pentru opoziţia anti-sindicală a acesteia în SUA, Germania şi Suedia.

De asemenea, este menţionată şi opoziţia personală a lui Elon Musk faţă de sindicate şi democraţie, precum şi sprijinul său pentru liderii politici Donald Trump, Javier Milei în Argentina şi Narendra Modi în India.

Şi gigantul Meta – care deţine Facebook, WhatsApp şi Instagram – este acuzat că a permis şi a facilitat propagandei şi mişcărilor de extremă dreaptă să utilizeze platformele sale pentru a creşte numărul de membri şi a obţine sprijin în SUA şi în străinătate.

   

Lasă un răspuns