Ministerul Apărării din Marea Britanie vrea să recruteze gameri şi informaticieni în armată

Spread the love

Secretarul britanic al apărării, John Healey, a prezentat mai multe planuri de reformă pentru a îmbunătăţi recrutarea în forţele armate.

Acesta pune accent pe gameri şi informaticieni.

Ministerul Apărării din Marea Britanie vrea să recruteze gameri şi informaticieni în armată John Healey, secretarul apărării din Regatul Unit, a dat publicităţii un set de măsuri menite să abordeze criza de recrutare în rândul forţelor armate, adăugând că problema nu este lipsa dorinţei tinerilor de a servi ţara.

„Peste un milion de oameni au aplicat în ultimul deceniu, dar trei din patru au abandonat procesul din cauza birocraţiei şi a întârzierilor”, a afirmat Healey, informează Sky News.

Printre primele sale propuneri se numără eliminarea a 100 de politici depăşite care împiedică accesul la recrutare.

De asemenea, Healey a stabilit noi obiective, cum ar fi emiterea unui răspuns în termen de 10 zile pentru aplicaţiile de recrutare şi oferirea unei date de început a pregătirii în termen de 30 de zile.

Vezi mai multe articole din categoria externe Ministerul apărării va institui, de asemenea, un nou canal direct pentru recrutarea specialiştilor în domeniul cibernetic, adresându-se tinerilor pasionaţi de jocuri video şi programare.

Healey a pus, de asemenea, accent pe importanţa acestora pentru securitatea naţională, afirmând: „Dacă eşti un gamer de top sau programator, ţara ta are nevoie de tine”.

Lasă un răspuns