LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 943. Zelenski critică ideile „radicale” ale lui J.D. Vance privind încheierea războiului din Ucraina / Zelenski vizitează o fabrică de muniţie din Pennsylvania şi le mulţumeşte muncitorilor pentru sprijin

Spread the love

Sursa foto: X Un proiect de informaţii open-source, MeNMyRC, a raportat pe 19 septembrie că un test de lansare a rachetei balistice intercontinentale (ICBM) ruseşti RS-28 Sarmat s-a încheiat cu un eşec la Cosmodromul Plesetsk, pe baza analizei imaginilor satelitare, relatează The Kyiv Independent.

Racheta, parte a arsenalului nuclear al Rusiei şi cunoscută sub numele de „Satan II”, ar fi fost detonat în silozul său, creând un crater mare şi distrugând locul de testare.

Vezi mai multe articole din categoria externe Racheta Sarmat, care a fost pusă în serviciu în 2023, a fost concepută ca înlocuitor pentru rachetele balistice R-36 din perioada Războiului Rece.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat dezvoltarea acestei rachete în 2018, ca parte esenţială a strategiei nucleare a Rusiei.

Cu toate acestea, dezvoltarea sa a fost afectată de erori tehnice şi întârzieri, acest test recent marcând al patrulea eşec de la punerea în funcţiune.

Singura lansare de succes a avut loc în aprilie 2022.

Întreţinerea rachetei a fost gestionată anterior de Ucraina, dar cooperarea a încetat după anexarea Crimeei de către Rusia în 2014.

Problemele continue din programul Sarmat ridică îngrijorări cu privire la fiabilitatea capacităţilor de descurajare nucleară ale Rusiei.

Lasă un răspuns