Bordeaux: Primăria introduce un permis care le permite localnicilor să organizeze evenimente stradale

Spread the love

Sursa foto: Pexels Primăria din Bordeaux lansează un permis temporar care le permite locuitorilor să transforme strada pe care locuiesc în alee pietonală, potrivit Le Figaro.

Pe stradă vor fi organizate diferite activităţi şi evenimente, inclusiv petreceri de cartier.

În centrul oraşului Bordeaux, există deja mai multe zone pietonale, dar până în 2026, Primăria vrea să ajungă la 250 de hectare pietonale delimitate.

Permisul autorizează persoanele fizice şi comercianţii să instaleze plante în faţa caselor lor, dar nu şi construcţii permanente.

Pentru permisul de pieton, cererea trebuie făcută de către un adult, reprezentând un colectiv de rezidenţi sau o asociaţie.

Autorizaţia este limitată la o singură zi şi poate avea loc vineri de la 19:00 la 22:00, sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale de la 10:00 la 22:00.

Vezi mai multe articole din categoria externe Avizul poate fi solicitat cu cel puţin o lună înainte de data evenimentului, şi trebuie să îndeplinească mai multe criterii pentru ca primăria să dea undă verde.

Organizatorii trebuie să păstreze accesul pietonilor şi bicicliştilor, persoanelor cu mobilitate redusă şi serviciilor de urgenţă.

De asemenea, nu toate străzile din oraş nu sunt eligibile, fiind excluse bulevardele şi străzile importante.

Lasă un răspuns