Israelul ordonă închiderea pentru 45 de zile a biroului Al Jazeera din Cisiordania

Spread the love

Forţele israeliene au percheziţionat birourile postului de televiziune Al Jazeera din Ramallah, în Cisiordania ocupată, şi au ordonat închiderea acestora pentru o perioadă iniţială de 45 de zile.

Israelul ordonă închiderea pentru 45 de zile a biroului Al Jazeera din Cisiordania Soldaţi israelieni înarmaţi au intrat în clădire duminică dimineaţă în timpul unei transmisiuni în direct, relatează BBC.

Telespectatorii au urmărit cum soldaţii i-au înmânat ordinul de închidere şefului biroului din Cisiordania, Walid al-Omari, care l-a citit în direct.

„Ţintirea jurnaliştilor în acest fel are întotdeauna ca scop ştergerea adevărului şi împiedicarea oamenilor să audă adevărul”, a declarat Omari.

Vezi mai multe articole din categoria externe În luna mai, Israelul a percheziţionat birourile Al Jazeera din Nazareth şi Ierusalimul de Est, după ce a descris postul de televiziune cu sediul în Qatar drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Relaţiile dintre Al Jazeera şi guvernul israelian au fost mult timp tensionate, dar s-au înrăutăţit dramatic după izbucnirea războiului din Fâşia Gaza.

Israelul a catalogat în repetate rânduri postul de televiziune drept purtător de cuvânt al teroriştilor, o acuzaţie pe care Al Jazeera a negat-o.

În aprilie, parlamentul israelian a adoptat o lege care conferă guvernului puterea de a închide temporar televiziunile străine considerate o ameninţare la adresa securităţii naţionale în timpul războiului.

Lasă un răspuns