Marcel Ciolacu, despre proiectul metroului de la Cluj: „Am un motiv de îngrijorare privind finanțarea, dar sunt convins că vom găsi soluții să nu oprim această investiție”.

Spread the love

  În cadrul vizitei făcute, sâmbătă, la Institutul de Cercetare în Inteligență Artificală al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, premierul Marcel Ciolacu a declarat că deși există anumite îngrijorări privind sursa de finanțare a proiectului metroului din Cluj, investiția va continua.

 Astfel, legislația a fost adaptată pentru a permite identificarea unor noi surse de finanțare pentru metroul din Cluj, cel mai probabil prin intermediul oportunităților de finanțare pentru proiecte verzi.

 „Am un motiv personal de îngrijorare în ceea ce privește finanțarea metroului de la Cluj.

 Am vorbit și cu domnul primar, știe și el speța foarte bine.

De altfel, finanțarea era parțială, de 300 de milioane de euro prin PNRR, necesarul pentru această investiție fiind de 2,2 miliarde de euro.

Oricum era nevoie de o sursă de finanțare pentru a finaliza întreg proiectul.

Să vedem răspunsul Comisiei Europene.

 Am modificat legislația, n-am stat anchilozați.

La ce mesaje am primit, trebuia să anticipăm anumite lucruri, mai ales că este o investiție în curs.

Poate că ar fi trebuit anticipată de către domnul primar, însă uneori nu avem informația când ne dorim.

 Sunt ferm convins că vom găsi cele mai bune soluții să nu oprim această investiție”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, la Cluj, în cadrul vizitei făcute la viitorul Institut de Cercetare în Inteligență Artificală al Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

 Chiar dacă proiectul metroului ar putea pierde finanțarea de 300 de milioane de euro din PNRR, atât primarul Emil Boc, cât și premierul Marcel Ciolacu au oferit asigurări că proiectul va continua în baza unor altor surse europene de finanțare.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns