Mai sunt câteva ore în care te poți înscrie alături de viitorii colegi de echipă în Walking Month 2024.
Cei care doresc să se înscrie o pot face vineri, până la miezul nopții.
„Să fie ăsta anul în care stabilim un nou record de participanți? Vă zicem luni dimineata! Până la 12:00 noapte te mai poți înscrie!Hai să strângem rândurile și donațiile, avem 3.
000 de ore de terapie de acoperit pentru copiii neurodivergenți.
Și suntem foarte aproape”, au transmis organizatorii.
Concursul se va derula în perioada 23 septembrie – 22 octombrie.
La ultima ediție, cei aproape 3.
000 de participanți din întreaga țară au reușit să strângă 150.
000 de euro, bani donați pentru construirea primului parc inclusiv din Cluj-Napoca, și să parcurgă împreună aproape 1 miliard de pași.
În cei 10 ani de existență, Walking Month a ajutat la renovarea dispensarelor de la sate, asigurarea de mese calde pentru vârstnici singuri, achiziționarea primei ambulanțe sociale din Transilvania și a primului taxi comunitar pentru persoane cu dizabilități neuromotorii.
Walking Month este un concurs caritabil inițiat de Betfair Romania Development, care se află la ediția a 10-a.
Cu ajutorul acestui proiect, din 2015 până azi, mii de oameni și sute de companii au oferit peste 3 milioane de lei, ce au ajutat în susținerea mai multor cauze umanitare.
În 2015, participanții au strâns bani pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii din Cluj-Napoca; în 2016, fondurile au fost direcționate către terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilități neuro-motorii, iar în 2017 Walking Month a oferit fondurile cu care Beard Brothers a dublat capacitatea primului taxi comunitar gratuit din Cluj.
Ediția 2018 a adus fondurile necesare pentru pregătirea sportivilor României în vederea Jocurilor Paralimpice, în timp ce în 2019 am „unit cele două Românii”, donațiile concurenților fiind folosite pentru crearea primei ambulanțe sociale din Transilvania.
În 2020, în plină pandemie, Walking Month a contribuit la proiectul „O masă caldă”, destinat seniorilor pentru care izolarea este o stare permanentă de fapt, iar în 2021 concurenții au donat asociației PRIMA DATĂ ACASĂ fondurile necesare pentru reabilitarea a trei dispensare medicale de la țară, pentru a crește accesul rapid și sigur la servicii medicale în comunități rurale.
În 2022, 1 milion de minute de mișcare au fost oferite copiilor în situații vulnerabile, prin tabere și activități sportive suportate din fondurile colectate, iar fondurile strânse în 2023 vor ajuta la construcția primului parc incluziv din Cluj-Napoca, proiect aflat în faza de avizare finală.
/documente/stories//2024/09/20/66ed96129ccf9_terapie-cu-animale-pentru-copii-sursa-walking-month-facebook.jpg” />