ONU cere calmarea tensiunilor la graniţa dintre Liban şi Israel

Spread the love

ONU solicită calmarea conflictului, având în vedere cele mai recente atacuri israeliene asupra Hezbollah.

ONU cere calmarea tensiunilor la graniţa dintre Liban şi Israel Forţele de menţinere a păcii ale ONU din Liban au cerut încetarea imediată a tensiunilor, în contextul în care ostilităţile continuă la frontiera libanez-israeliană vineri, scrie Reuters.

Armata israeliană a declarat că a lovit joi sute de lansatoare de rachete Hezbollah pregătite să tragă spre Israel, aceasta fiind considerată cea mai puternică ofensivă de la începutul ostilităţilor în octombrie anul trecut.

Vezi mai multe articole din categoria externe Conflictul, amplificat de războiul din Gaza, a atins un nou apogeu săptămâna aceasta, cu un atac fără precedent asupra echipamentelor de comunicaţie ale Hezbollah, în urma căruia au murit 37 de persoane şi au fost rănite mii.

UNIFIL a raportat o intensificare a ostilităţilor în ultimele 12 ore pe Linia Albastră, care delimitează graniţa dintre Liban şi Israel.

Atacurile israeliene au vizat vineri cel puţin trei sate din sudul Libanului, iar Hezbollah a anunţat că a lansat o rachetă ghidată împotriva unei poziţii israeliene în Metula.

Conflictul dintre Israel şi Hezbollah, cel mai grav de la războiul din 2006, a făcut ca zeci de mii de persoane să-şi părăsească locuinţele pe ambele părţi ale frontierei.

Îngrijorările privind o escaladare a conflictului continuă să crească, iar Statele Unite au avertizat toate părţile din Orientul Mijlociu să evite o escaladare suplimentară.

Lasă un răspuns