Kamala Harris se alătură lui Oprah Winfrey într-un eveniment de campanie emoţionant

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Un eveniment virtual plin de vedete, găzduit de Oprah Winfrey joi seară pentru a stârni entuziasmul pentru campania lui Kamala Harris, a fost marcat de momente lacrimogene şi susţineri ale celebrităţilor, atrăgând sute de mii de telespectatori pe reţelele sociale, scrie Reuters.

Kamala Harris se alătură lui Oprah Winfrey într-un eveniment de campanie emoţionant Winfrey a găzduit evenimentul „Unite for America” împreună cu grupul de activişti Win with Black Women, cu scopul de a înscrie oamenii la vot şi de a o susţine pe Harris în state precum Pennsylvania, Georgia şi Michigan, care vor decide alegerile din 5 noiembrie.

Shanette Williams, mama lui Amber Nicole Thurman, o femeie de 28 de ani din Georgia care a murit în august 2022 după o întârziere a tratamentului în spital legată de legile restrictive ale statului privind avortul, a spus audienţei: „Vă uitaţi la o mamă care este distrusă, cea mai mare durere pe care o poate simţi vreodată o mamă, un părinte”.

Vezi mai multe articole din categoria externe Harris a răspuns: „Sunt atât de tristă.

Iar curajul de care aţi dat dovadă cu toţii este extraordinar”.

Mulţi dintre cei aproximativ 400 de spectatori din studio erau în lacrimi.

Natalie Griffith, o elevă de 15 ani de la Liceul Apalachee din Georgia care a fost împuşcată de două ori în timp ce se afla la ora de matematică în urmă cu două săptămâni, stătea cu părinţii ei în primul rând.

„Ce facem?”, a întrebat mama lui Natalie, Marilda Griffith.

„Avem o treabă, acea treabă este să ne protejăm copiii.

Trebuie să oprim acest lucru”, a spus ea, în timp ce plângea, împreună cu alte persoane din public.

Harris şi democraţii au promis să restabilească dreptul naţional la avort, afectat de o decizie a Curţii Supreme din 2022, şi să adopte o interdicţie privind armele de asalt, adesea folosite în împuşcăturile în masă.

Celebrităţi precum comedianţii Chris Rock şi Ben Stiller, împreună cu actorii Julia Roberts, Meryl Streep şi Bryan Cranston s-au alăturat evenimentului şi şi-au oferit motivele pentru care o susţin pe Harris sau i-au pus întrebări acesteia.

„Vreau să-mi aduc fiicele la Casa Albă pentru a o întâlni pe această femeie de culoare preşedinte”, a spus Rock.

Harris a avut un moment de nesiguranţă, când Winfrey a spus că nu ştia că Harris deţine o armă până la dezbaterea ei cu adversarul republican Donald Trump.

„Dacă cineva intră prin efracţie în casa mea, va fi împuşcat”, a spus Harris.

„Probabil că nu ar fi trebuit să spun asta”, a adăugat ea.

Consilierii de campanie ai lui Harris spun că aproape 200.

000 de persoane s-au înscris pentru a urmări transmisiunea live, iar audienţa YouTube a fost de aproape 100.

000 la final.

Conturile de Instagram, Facebook, Tiktok şi Twitch atât pentru Winfrey, cât şi pentru Harris au afişat, de asemenea, evenimentul.

Într-un sondaj Reuters recent, Harris îl conducea pe Trump cu 47% la 42%.

Lasă un răspuns