Germania nu mai depinde de gazul rusesc şi se declară pregătită pentru iarnă

Spread the love

Vicecancelarul german Robert Habeck a anunţat că Germania a depăşit criza energetică şi este pregătită pentru iarna viitoare, fără a mai depinde de gazul rusesc.

Germania a rezolvat criza energetică şi este pregătită pentru iarna anului 2025, a declarat vicecancelarul şi ministrul Economiei, Robert Habeck, citat de Bild, joi, scrie The Kyiv Independent.

Habeck a afirmat că Germania nu se mai confruntă cu o penurie de gaz şi nu mai are nevoie de gaz rusesc, un punct de cotitură în strategia energetică a ţării.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unui dialog cu cetăţenii din oraşul Osnabruck.

Vezi mai multe articole din categoria externe Schimbarea vine după ce Rusia a restricţionat livrările de gaz către Europa în urma invaziei în Ucraina şi a sancţiunilor occidentale primite.

În 2022, Gazprom, gigantul energetic de stat al Rusiei, a suspendat livrările prin conducta Nord Stream către Germania.

În 2023, Germania a semnat un acord cu Norvegia, principalul producător de gaz al Europei, pentru a creşte livrările norvegiene la un nivel comparabil cu cel furnizat anterior de Rusia.

Habeck a confirmat că depozitele de gaz ale Germaniei sunt complet pline şi că toate obiectivele energetice au fost atinse.

Cu toate acestea, preţul gazelui rămâne mai ridicat decât înaintea războiului din Ucraina, din cauza cererii globale de gaz lichefiat (LNG), în special din Asia, unde temperaturile ridicate au crescut consumul.

Lasă un răspuns