Elevii clujeni de clasa a IX-a primesc vouchere culturale de 600 de lei. Emil Boc: „Educaţia şi cultura sunt şi vor rămâne pe primul loc”

Spread the love

  Elevii din municipiul Cluj-Napoca de clasa a IX-a beneficiază în anul școlar 2024-2025 de vouchere culturale în valoare de 600 de lei.

  „Primăria municipiului Cluj-Napoca acordă vouchere culturale în valoare de 600 de lei pentru elevii din clasa a IX-a înscrişi în anul şcolar 2024-2025.

Elevii trebuie să se adreseze şcolilor pentru a putea să se înscrie în program, iar după aceea pot să participe la activităţi culturale, să meargă la teatru, la operă, la film.

De asemenea, elevii vor putea să îşi cumpere cărţi, să participe la activităţi culturale, să viziteze muzee, să-şi completeze activităţile educaţionale de la şcoală cu activităţi culturale care să le împlinească destinul profesional.

Educaţia şi cultura sunt şi vor rămâne pe primul loc, pentru că un om educat, un om care participă la activităţi culturale este un om câştigat pentru societate.

Aceşti tineri trebuie formaţi încă din adolescenţă cu aceste valori sănătoase pentru a deveni adulţi care să cultive lucrurile care unesc oamenii şi care nu dezbină.

Adolescenţii vor trebui să devină oameni care să aibă acces la o slujbă mai bună.

Să clădim împreună o societate democratică cât mai bună cu putinţă”, a transmis Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

 Pentru a beneficia de voucherele culturale, elevii clujeni trebuie să se adreseze şcolilor până pe 8 octombrie.

 Voucherele culturale pot fi utilizate pe tot parcursul anului școlar, inclusiv pe perioadele vacanțelor școlare.

 Elevii clujeni de clasa a III-a pot beneficia de vouchere sportive.

Ele sunt în valoare de 500 de lei.

 Emil Boc a declarat că primăria Cluj-Napoca investeşte aproape un milion de euro pentru a susţine voucherele culturale şi sportive.

 „Primăria investeşte aproape un milion de euro pentru a susţine voucherele culturale şi de asemenea, voucherele sportive din municipiul Cluj-Napoca”, a declarat Emil Boc.

 Emil Boc a anunţat, în urmă cu câteva zile, că voucherele sportive şi culturale ar putea fi extinse în viitor şi pentru alte clase.

„Dacă aceste programe vor avea succes, în anii viitori, ne gândim să extindem la alte clase.

Vom căuta soluţii financiare”, declara Emil Boc.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google News CITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns