Trump spune că „probabil” se va întâlni cu Zelenski săptămâna viitoare, în SUA

Spread the love

Donald Trump a declarat că se va întâlni „probabil” cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care se va afla în SUA săptămâna viitoare pentru a vorbi la o şedinţă a Consiliului de securitate al ONU privind războiul din ţara sa, anunţă The Guardian.

Trump spune că „probabil” se va întâlni cu Zelenski săptămâna viitoare, în SUA „Probabil, da”, a spus Trump ca răspuns la o întrebare a unui reporter despre dacă se va întâlni cu liderul ucrainean.

Donald Trump nu a oferit mai multe detalii.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa marţi, 24 septembrie, Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, într-o şedinţă dedicată războiului din ţara sa, scrie Reuters.

Vezi mai multe articole din categoria externe Deşi Adunarea Generală a condamnat invazia şi a cerut retragerea trupelor ruse, Consiliul de Securitate a fost blocat din cauza dreptului de veto exercitat de Rusia, unul dintre membrii permanenţi.

Vizita lui Zelenski în Statele Unite vine într-un moment critic al războiului, în condiţiile în care forţele ruse continuă să avanseze în estul Ucrainei, în ciuda unei incursiuni surprinzătoare a trupelor ucrainene în regiunea Kursk.

În timpul acestei călătorii, Zelenski intenţionează să-i prezinte „planul de victorie” preşedintelui american Joe Biden.

Şedinţa Consiliului de Securitate de marţi a fost cerută de Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Japonia, Coreea de Sud şi Malta, conform diplomaţilor.

Lasă un răspuns