Şefa Comisiei Europene anunţă ajutoare de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii

Spread the love

Uniunea Europeană va pune la dispoziţie 10 miliarde de euro pentru a ajuta Europa Centrală să-şi revină după inundaţiile grave, a declarat joi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, scrie Reuters.

„Mă aflu aici pentru a vă asigura că Europa vă este alături”, a declarat Ursula von der Leyen la o conferinţă de presă în oraşul polonez Wroclaw.

Ea a spus că 10 miliarde de euro vor fi puse la dispoziţie din fondurile de coeziune ale UE şi că unele dintre condiţiile ataşate de obicei acestor fonduri, cum ar fi cofinanţarea de către statele membre, vor fi ridicate pentru a face răspunsul mai rapid.

Vezi mai multe articole din categoria externe De asemenea, ea a declarat că banii din Fondul de solidaritate al UE, care sprijină statele membre afectate de dezastre naturale, vor fi utilizaţi pentru reconstruirea infrastructurii.

Cele mai grave inundaţii care au lovit Europa Centrală în cel puţin două decenii au provocat pagube extinse din România până în Polonia, ucigând cel puţin 24 de persoane, distrugând poduri, maşini şi lăsând oraşele acoperite de noroi şi moloz.

Inundaţiile au fost cauzate de ploile torenţiale care au început săptămâna trecută şi au durat mai multe zile, provocând ieşirea din matcă a râurilor în mai multe părţi ale regiunii.

Lasă un răspuns