Se sună de intrare, dar nu toți aud clopoțelul! Elevii clujeni continuă să chiulească de la ore.

Spread the love

   Deși școala a început abia de o săptămână, se pare că elevii preferă să fie oriunde altundeva, dar nu și la orele de curs, continuând să absenteze și în acest an școlar.

  Polițiștii clujeni au identificat în timpul unei acțiuni de combatere a absenteismului școlar, 18 de elevi, din mai multe unități de învățământ, care lipseau de la orele de curs, aceștia fiind îndrumați înapoi spre unitățile școlare.

 Mai mult, polițiștii au făcut verificări la localurile din Cluj-Napoca și i-au instruit pe operatorii economici cu privire la reglemnetările privind interzicerea comercializării băuturilor energizante, alcoolice, dar și a tutunului către minori.

 „La data de 18 septembrie, între orele 09:00 și 11:00, Poliția municipiului Cluj-Napoca – Secția 3 Poliție a desfășurat o acțiune cu scopul de a combate absenteismul școlar, delincvența juvenilă, precum și de a asigura un climat de siguranță în mediul școlar.

În cadrul acestei acțiuni, au fost identificați 28 de elevi, din mai multe unități de învățământ, care lipseau de la orele de curs.

Aceștia au fost consiliați și îndrumați să se îndrumați spre unitățle școlare.

De asemenea, au fost efectuate verificări și instruiri ale operatorilor economici cu privire la  reglementările privind interzicerea comercializării băuturilor energizante, a produselor alcoolice și a tutunului către minori.

Vor fi organizate frecvent astfel de acțiuni pentru a monitoriza respectarea legislației și pentru a garanta un climat optim de siguranța minorilor.

”, a transmis IPJ Cluj.

 Articol scris de Ilinca DandocziCitiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns