Șase magazine din Cluj-Napoca, închise pentru că au vândut alcool, energizante și țigări minorilor. Amenzi de 65.000 de lei.

Spread the love

  Poliţiştii locali au aplicat amenzi în valoare de 65.

000 de lei câtorva firme care vindeau ţigări şi alcool unor elevi minori de la şcoli din municipiul Cluj-Napoca.

 „Poliţiştii locali au efectuat în această săptămână o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind interzicerea comercializării către minori a produselor din tutun, a ţigaretelor electronice şi a băuturilor alcoolice şi energizante, la magazinele alimentare şi localurile din apropierea unităţilor de învăţământ preuniversitar.

 Cu ocazia verificărilor, au fost depistaţi 8 operatori economici care au comercializat ţigări, ţigarete electronice şi băuturi energizante unor minori cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

Pentru aceste fapte s-au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 65.

000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.

349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului din tutun, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr.

61/1991 repuplicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Primăria Cluj-Napoca.

De asemenea, potrivit sursei citate, pentru şase operatori economici s-a dispus şi măsura complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile.

 Legislația interzice comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit de alcool, energizante sau tutun, arată și reprezentanții Poliției Cluj.

Mai mult, aceste acțiuni se sancționează cu amendă de la 5.

000 la 20.

000 de lei.

Totodată, dacă aceste activități comerciale sunt desfășurate în incinta instituțiilor de învățământ, de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane, amenda aplicată este cuprinsă între 10.

000 și 30.

000 de lei.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns