Producătorul japonez se apără în cazul staţiilor walkie-talkie explodate în Liban: Nu se mai produc de 10 ani

Spread the love

Producătorul japonez se apără în cazul staţiilor walkie-talkie explodate în Liban: Nu se mai produc de 10 ani Producătorul japonez al staţiilor radio walkie-talkie – care au explodat în Liban miercuri – a afirmat că modelul în sine nu a mai fost fabricat de 10 ani, scrie CNN.

„IC-V82 este un radio portabil care a fost produs şi exportat, inclusiv în Orientul Mijlociu, din 2004 până în octombrie 2014.

Acesta a fost întrerupt în urmă cu aproximativ 10 ani şi, de atunci, nu a mai fost expediat de la compania noastră”, a declarat joi firma, potrivit sursei citate.

Vezi mai multe articole din categoria externe BBC notează că producătorul nu poate determina dacă modelul care a explodat în atacurile din Liban au fost livrate direct de ICOM sau prin intermediul unui distribuitor.

Anterior, un director de vânzări de la filiala americană a Icom a declarat pentru Associated Press că dispozitivele păreau a fi un produs contrafăcut – adăugând că este uşor să găseşti versiuni contrafăcute ale produsului online.

În plus, compania a mai afirmat faptul că producţia bateriilor din dispozitive a fost întreruptă şi că nu se poate determina dacă modelul este original sau nu întrucât „nu a fost ataşată o siglă holografică pentru a distinge produsele contrafăcute”.

Miercuri, un al doilea atac a avut loc în Liban, mai multe astfel de staţii walkie-talkie explodând.

În urma evenimentului, peste 20 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte cel puţin 450 sunt rănite.

Lasă un răspuns