LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 939. Bloomberg: Kamala Harris intenţionează să se întâlnească cu Zelenski săptămâna viitoare la Washington / Regiunea Zaporojie, lovită cu bombe ghidate

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 939.

Bloomberg: Kamala Harris intenţionează să se întâlnească cu Zelenski săptămâna viitoare la Washington / Regiunea Zaporojie, lovită cu bombe ghidate Printre măsurile recomandate de AIE se numără „consolidarea securităţii fizice şi cibernetice a infrastructurii energetice critice, accelerarea livrării de echipamente şi piese de schimb pentru reparaţii, (şi) accelerarea descentralizării aprovizionării cu energie”, potrivit unui comunicat de presă transmis Kyiv Independent.

Vezi mai multe articole din categoria externe Muniţia de artilerie fabricată în India este redirecţionată către Ucraina „în ciuda protestelor Moscovei”, a raportat Reuters pe 19 septembrie, citând date vamale şi aproape o duzină de oficiali guvernamentali şi din industria de apărare indiană şi europeană.

Atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice a Ucrainei au cauzat o creştere bruscă a numărului de ucraineni care au invocat pene de curent ca motiv pentru a părăsi ţara în timpul verii, a declarat Misiunea ONU de monitorizare a drepturilor omului în Ucraina (HRMMU) într-un raport publicat la 19 septembrie.

O persoană a fost ucisă şi alte două au fost rănite într-un atac rusesc cu bombe ghidate asupra raionului Zaporojie la 19 septembrie, anunţă Ivan Fedorov, şeful administraţiei militare a regiunii Zaporojie, pe Telegram.

Fedorov a declarat că ruşii au lovit hromadele Komyshuvakha şi Novooleksandrivka [hromada este o unitate administrativă care desemnează un sat, mai multe sate sau un oraş şi teritoriile lor adiacente – n.

r.

] de cel puţin patru ori.

Rusia şi Pakistanul speră să extindă comerţul bilateral şi să îşi îmbunătăţească cooperarea economică, au declarat viceprim-ministrul rus Alexei Overchuk şi ministrul pakistanez de externe Mohammad Ishaq Dar în timpul unei conferinţe de presă comune la Islamabad la 18 septembrie, scrie Kyiv Independent.

sShimburile comerciale dintre Moscova şi Islamabad s-au extins, ajungând la 1 miliard de dolari în 2023.

Vicepreşedintele SUA şi candidatul democrat la prezidenţiale Kamala Harris a planificat să se întâlnească cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la Washington săptămâna viitoare, relatează Bloomberg.

Sursele au declarat că Zelenski intenţionează, de asemenea, să se întâlnească cu preşedintele american Joe Biden la New York în timpul Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care va avea loc în perioada 24-30 septembrie.

Fostul preşedinte al Statelor Unite şi candidatul republican la preşedinţie Donald Trump a declarat că probabil se va întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care va vizita Statele Unite săptămâna viitoare pentru a participa la evenimente la nivel înalt la sediul ONU din New York, relatează Reuters.

„Probabil, da”, a spus Trump, răspunzând la întrebarea unui jurnalist dacă o astfel de întâlnire va avea loc.

 

Lasă un răspuns