Hong Kong. Bărbat condamnat la închisoare pentru un tricou cu un mesaj care îndeamnă la răzvrătire

Spread the love

Hong Kong.

Bărbat condamnat la închisoare pentru un tricou cu un mesaj care îndeamnă la răzvrătire Un bărbat din Hong Kong a fost condamnat la 14 luni de închisoare după ce a pledat vinovat la acuzaţia de răzvrătire pentru că a purtat un tricou inscripţionat cu un slogan care îndeamnă la protest, potrivit BBC.

Chu Kai-pong, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat într-o staţie de metrou în iunie.

El purta un tricou cu sintagma „Eliberează Hong Kong, revoluţia vremurilor noastre” şi o mască pe care scria „FDNOL”, iniţiale pentru un alt slogan, „Cinci cereri, nici una mai puţin”.

Vezi mai multe articole din categoria externe Ambele sloganuri au fost folosite în timpul protestelor uriaşe din Hong Kong din anul 2019.

Este vorba despre demonstraţiile antiguvernamentale care au ţinut luni de zile şi care au militat, printre altele, pentru respectarea dreptului la liberă exprimare.

Pedeapsa privind închisoarea este prima pronunţată de instanţa oraşului în temeiul unei noi legi locale care a fost adoptată în martie.

Actul normativ, numit şi articolul 23, extinde legea securităţii naţionale impusă de Beijing în 2020.

Unele organizaţii au spus că legea ar putea eroda şi mai mult libertăţile civile în oraş, în timp ce autorităţile din Beijing şi Hong Kong au apărat-o, spunând că este necesară pentru stabilitate.

Lasă un răspuns