Exploziile pagerelor din Liban. Iran a făcut plângere privind „crimă împotriva umanităţii” la ONU

Spread the love

Exploziile pagerelor din Liban.

Iran a făcut plângere privind „crimă împotriva umanităţii” la ONU Detonarea dispozitivelor de comunicaţii a fost o „încălcare flagrantă” a dreptului internaţional, a declarat ambasadorul iranian Amir Saeid Iravani.

El a acuzat SUA că poartă responsabilitatea pentru „actele greşite” din cauza „aşa-zisului sprijin ferm” pe care îl are pentru Israel şi a îndemnat comunitatea internaţională să pună capăt rapid agresiunii israeliene.

„Această crimă odioasă, care a fost răspândită, sistematică şi care urmărea uciderea, asasinarea şi cauzarea de mari suferinţe şi răniri grave populaţiei civile constituie o crimă împotriva umanităţii”, a spus Amir Saeid Iravani, potrivit Sky News.

Vezi mai multe articole din categoria externe Oficialii israelieni nu au comentat atacurile, dar Hezbollah şi surse de securitate din regiune au dat vina pe agenţia de spionaj Mossad.

Americanii susţin că nu au ştiut despre atac şi că marţi au fost informaţi de israelieni că urmează să se întâmple ceva în Liban.

În primul val al atacurilor au murit 12 persoane şi au fost rănite aproape 3.

000.

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi peste 450 au fost rănite în urma unui al doilea val de explozii al dispozitivelor de comunicaţii din Liban.

Lasă un răspuns