Candidatul opoziţiei din Venezuela susţine că a fost „forţat” să recunoască victoria lui Maduro la alegerile prezidenţiale

Spread the love

Candidatul opoziţiei din Venezuela, Edmundo González, a declarat că a fost „forţat” să recunoască victoria preşedintelui Nicolas Maduro la alegerile din iulie, înainte de a avea permisiunea să solicite azil în Spania.

Candidatul opoziţiei din Venezuela susţine că a fost „forţat” să recunoască victoria lui Maduro la alegerile prezidenţiale Contracandidatul actualului preşedinte a declarat că asistenţii lui Maduro l-au forţat să semneze o scrisoare prin care să-i recunoască victoria în timp ce se ascundea în ambasada spaniolă din capitala Venezuelei, Caracas, la începutul acestei luni, scrie BBC.

Prin intermediul unui mesaj video transmis miercuri de la Madrid pe X, González a declarat că asistenţii lui Maduro i-au adus scrisoarea, susţinând că „trebuia fie să o semnez, fie să fac faţă consecinţelor”.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Au fost ore foarte tensionate de constrângere, şantaj şi presiune.

În acel moment, am considerat că aş putea fi mai util liber decât dacă aş fi închis”, a declarat González.

În replică, Jorge Rodríguez, şeful Adunării Naţionale a Venezuelei şi un aliat-cheie al lui preşedintelui Maduro, a declarat că González şi-a scris de bună voie semnătura şi că nu a fost forţat.

Autorităţile electorale din Venezuela l-au anunţat pe Nicolas Maduro drept câştigător al alegerilor prezidenţiale de la finalul lunii iulie.

Cu toate acestea, opoziţia din Venezuela, SUA şi chiar ONU au contestat aceste rezultate, afirmând că alegerile au fost lipsite de „integritate” şi că realul învingător, potrivit rapoartelor obţinute de opoziţie, este Edmundo Gonzalez.

   

Lasă un răspuns